tiistai 13. lokakuuta 2015

Cun treenitausta

Cu: Ajattelin avata vähän treenitaustoja siitä mitä sitä on tullut tehtyä liikunnan parissa.

Nuorena on tullut harrastettua vaikka mitä. Ekalla luokalla aloitin telinevoimistelun, jota tuli sitten harrastettua muutama vuosi. Jalkapalloa olen pelannut monta monta vuotta ja näiltä ajoilta on erilaisia muistoja - hyviä ja huonoja. FC Interissä joskus 12-vuotiaana tuli painettua varmaan kuusi kertaa viikossa treeniä ja pelejä. Tämä oli ehkä liikaa minulle tuolloin ja tämän takia en jatkannut jalkapalloa vakavin mielin enää. Erilaisissa "höntsäjoukkueissa" on tullut pelailtua sen jälkeen ja siellä on tutustunut mukaviin tyyppeihin. Myös kamppailualajeja on tullut väännettyä - judoa, brassijujutsua, lukkopainia ja vapaaottelua. Näitäkin olen treenannut ihan vain harrastusmielessä ja aloitin ne, koska mielenkiinto nousi kun kaveripiirissä harrastettiin näitä.


Saliharrastus tuli kuvioihin murrosikäsenä. Kuntosalilla tuli treenattua silloin aika on/off ja käytännössä treenasin pelkkää penkkiä, muita rintaliikkeitä ja käsiä... Noin 18-vuotiaana siirryin treenaamaan vähän vakavammalla mielellä, mutta kuitenkin vain sen takia että saisin peruskuntoa pidettyä yllä ja tytöt kiinnostuisivat. Jalkoja ei tietysti tullut silloinkaan treenattua, koska se olisi ollut liian rankkaa ;).

Kuntosaliharrastus on varmaan se, mikä tällä hetkellä on se mun ykkösjuttu. Lajia on helppo harrastaa ja aikatauluttaa, koska ei tarvitse aina mennä tiettyyn aikaan, vaan silloin kun on itsellä sopiva väli arjessa. Teen vuorotöitä, joten tämänkin takia on vaikeaa harrastaa mitään aikaan sidottua. Urheilu ja treenaaminen on ollut kyllä aina lähellä sydäntä ja ne tuovat tasapainoa ja hyvää mieltä elämään.  


Nykyään salilla tulee käytyä monta kertaa viikossa ja treenaan tavoitteellisesti, jotta saisin enemmän lihaa kroppaan. Mulla on aina ollut myös kova kilpailuvietti, joten olen vienyt salitreenaamiseni tavoitteelliseen suuntaan, jotta pääsisin myös kisaamaan. Ensimmäisiin Classic Bodybuilding -kisoihin tulikin lähdettyä kaverin kanssa, joka monta vuotta jaksoi toitottaa, että mun kannattaisi lähtee kisaamaan. Tuli sitten tehtyä diili kaverin kanssa, että "jos sinä lähdet, niin minäkin lähden". Ensimmäiset kisat olivatkin sitten syksyllä 2013 sarjassa CBB alle 180 cm, eli classic bodybuilding. 2013 Jyväskylän karsinnoissa pääsin kolmannelle sijalle ja SM-kisoissa olin viides. Näiden kisojen jäkeen tuli sitten jäätyä koukkuun kisaamiseen ihan kunnolla. Nyt tuli taas kisattua tänä syksynä ja sijoitukset onneksi paranivatkin. Jyväskylän karsinnoissa olin taas kolmannella sijalla ja viime viikonlopun SM-kisoista nappasin neljännen sijan ja saman päivän PM-kisoissa (Pohjoismaiden mestaruus) pronssia. Tarkoitus olisi kisata vielä joskus tulevaisuudessa, mutta kirjoittelen näistä tavoitteista myöhemmin. Myös kisakatsausta ja nykyistä, kisojen jälkeistä treeniä, avaan hieman tarkemmin tulevissa postauksissa. Voipi olla, että joskus saadaan jotain videota tämän hetkisistä treeneistä mukaan.


Tässä oli siis meikäläisen treenitaustaa. Kyselkää ihmeessä kommenttiboksissa, jos teitä kiinnostaa tietää jotain lisää, niin kerron sitten enemmän :)             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti