sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Momotoko


Viime viikonloppuna jaettiin tortillaresepti, mutta tiedostetaan, että aina ei natsaa tehdä ruokaa kotona vaan joskus on kiva kun joku muu tekee ja sitä voi vaan syödä. Silloin voi ottaa suunnaksi vanhempien tai isovanhempien keittiöt, tilata pizzan tai mennä ravintolaan. Meillä on ideoita ja salaisuuksia jaettavaksi kaikkiin kolmeen liittyen, mutta aloitetaan nyt ravintoloista ja siirrytään parhaisiin pizzatäytteisiin joskus myöhemmin. Tämänkertainen rafla löytyy Helsingistä, joten kaikki helsinkiläiset nyt kuulolle sekä myös muualla asuvat: kun olette Helsingin keskustassa nälkäisinä - suunnatkaa tänne!

Momotoko

Mun (Lisen) työkaveri puhui Wrong Noodle Barin tilalle tulleesta ramen-ravintolasta muutaman viikon. Oltiin molemmat eksytty joskus Wrongiin kokeilemaan parikin kertaa ja petytty pahasti, joten otin tiedon vastaan hieman epäillen, mutta lupasi tulla lounaalla testaamaan paikan kun sitä niin kovin kehuttiin. Ja kyllä kannatti!

Momotoko tarjoaa ramen-keittoja ja riisiannoksia. Alkupaloja löytyy pari hassua (gyoza kelpaa aina!) ja jälkkäriksi vain vihreä tee -jäätelöä, mutta niitä itse ruoka-annoksia onkin sitten runsaasti! Muutamia niistä olemme jo ehtineet testaamaan ja tässä ohjeet miten valitset parhaan annoksen:
- Jos annos sisältää chiliä, se on tulinen (Cun mielestä ei, mutta hän on erikoistapaus...)
- Ramen-annos voittaa riisiannoksen 6-0
- Jos et pidä läskistä lihassa, ota kana-annos

Momotokon lounas-annokset maksavat 11€, late lunch (klo 14-17) 12€ ja illalla annokset ovat 15-16€. Annoksen mukana tulee pieni salaattiannos.

Momotokon löydät osoitteesta Yliopistonkatu 5, Helsinki.

Alla kuvissa ramen-annos, riisiannos ja alkusalaatti.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti