torstai 22. lokakuuta 2015

Kisakatsaus - NFE 2015 Lahti

Cu: Moi!

Nyt on hetki vierähtäny kisoista, joten availlaan vähän mitä sitä tuli tehtyä ja missä. Tosiaankin kisadieetti alkoi viime keväänä ja päättyi nyt lokakuussa Lahden Nordic Fitness Expoon. Kaverini/Sensei/Thor aka Laurin kanssa tehtiin edellinen kisaprojekti vuonna 2013 ja Lauri valmensi mua myös tämä kisaprojektin aikana. Mitäpä sitä hyvää vaihtamaan?

Kehitystäkin tosiaan on tullut kahden vuoden aikana, jos vaakaan ja peiliin on uskomista. Edellisellä kerralla Lahdessa vaaka näytti 72kg ja nyt 78.5kg, joten on sitä lihaa jonkun verran kroppaan tullut jos iso osa tuosta painonnoususta olisi lihasta. Alla hieman havainnollistavaa kuvaa kummastakin kisasta:

2013 vs 2015

Ensimmäinen etappi tänä vuonna oli Jyväskylän karsinnat, joissa sijoituin kolmanneksi ja lunastin paikkani SM-kisoihin. Karsinnoissa säännöt menevät niin, että kuusi parasta pääsee jatkoon. Karsintoja oli tänä vuonna kolme - ensimmäinen Helsingissä keväällä ja toiset kaksi Jyväskylässä ja Oulussa nyt syksyllä. Mun sarjassa, Classic Bodybuilding alle 180 cm, olikin aika paljon kilpailijoita tänä vuonna. Meitä taisi olla jopa 18 kisaajaa Jyväskylässä. Joten ihan mukavaa oli päästä kolmannelle sijalle vaikka en nyt niin tyytyväinen ollut omaan kuntoon. Jalat jäivät vähän nesteiseksi ja kunto oli edellisen iltaan nähden nesteisempi. Noooh, mutta aina se on niin kun kisamaan menee, että on jotain parannettavaa ;)

Iltakunto ennen aamun kisoja

SM-kisoissa tulikin sitten 4.sija ja sijoitusta parannettiin vuoden 2013 kisoihin yhdellä sijalla. SM-kisojen jälkeen olikin vuorossa PM-kisat (Pohjoismaiden mestaruus), jotka tänä vuonna järjestettiin myös Lahdessa. Kisat olivat melkein heti SM-kisojen jälkeen (SM:t kello 9 ja PM:t kello 13). Näihin karkeloihin pääsi kuusi parasta Suomesta, joten nelossija mahdollisti mulle paikan myös PM-kisoissa. PM-kisat meni ihan hyvin vaikka osallistujat olivatkin vain Suomesta. Sijoitus oli näissä karkeloissa 3., eli paransin sijoitustani SM-kisoihin verrattuna.

Kaiken kaikkiaan kisat meni ihan mukavasti ja fiilis oli hyvä vaikka jännitystä olikin aika paljon. En oikeen ollut panostanut vapaaohjelman harjoittelemiseen, joten se kisaamisessa varmaan jännitti eniten. Ensi kerralla sit ;)

Pakko antaa tässä samassa kreditit myös oman sarjan kilpailijoille. Meillä oli todella hyvä meininki! Takahuoneessa ei ollut mitään vastakkain asettelun tunnelmaa vaan tsempattiin toisiamme hyvässä hengessä.

Haluan todella pajon kiittää Lauria koko projektista. Vaikka miehellä on on ollut muutakin tekemistä, kuin tällainen ajoittain ruikuttava pikkumies. Kiitos myös Liselle, joka on jaksanyt myös tätä ruikuttavaa ja väsynyttä miestä. Työpaikalle pitää myös antaa iso käsi - hyvin olette jaksanut katsoa mua, vaikka välillä olenkin nukahdellut, kiukutellut ja kyylännyt vierestä/kuolannut kun syötte :D Kiitokset myös Team Hierojapalvelulle, joka toimi mun loistotiiminä kisojen ajan!