torstai 15. lokakuuta 2015

Lisen treenitausta

Lise: Cu avasi jo edellisessä postauksessaan treenitaustojaan, joten ajattelin, että olisi luontevaa jatkaa omalla treenitaustatarinalla. Olen luonteeltani aika muutoshaluinen, joten treenitaustanikin on tosi kirjava vaikka pitkiä saman lajin vuosiakin on toki olemassa. Koitan yrittää muistaa kaikki!

Olen siis urheillut lapsesta saakka, joten en osaa kuvitella aikaa ilman, että olisi aina säännöllisiä treenejä. Tykkään sluibailla ja olen luonteeltani joskus liian peruslaiska, joten on parempi, että mulla on aina jotain tavoitteita tai vakitreenejä. Jos lapsuuteni ei olisi tullut vietettyä säännöllisesti urheilun parissa ja treeniendorfiineistä ei tulisi niin hyvä olo, niin lööbäilisin varmaan vaan sohvalla.


Lapseni mut laitettiin balettiin ja telinevoimisteluun. Jälkimmäisestä muistan sen, että en osannut tehdä kärrynpyörää, joten en sen takia päässyt kisaryhmään. Se vei motivaatiota jonkun verran enkä kauaa jaksanut käydä treeneissä tekemässä vaan kuperkeikkoja. Testasin myös jalkapalloa, mutta se oli pelottavaa kun mukana treeneissä oli vanhempia poikia ja ne huusivat muistaakseni rumasti. Olin lapsena ujo, joten otin sen aika rankasti :D Nelosluokalla kuitenkin "elämä muuttui" kun kaksi vanhempaa tyttöä lukiosta tulivat esittelemään meidän luokalle käsipallon. Aika moni meidän luokalta aloittikin harrastuksen ja vaikka muutamat lopettivat, niin meitä jäi pelaamaan tiivis tyttöporukka -87 ja -88 syntyneitä moneksi vuodeksi. Aloitin siis käsipallon vuonna 1997 ja lopetin 2007 kourassani pari SM-mitalia (harmikseni ei ikinä kultaista sellaista) ja muistoissa läjäpäin kaveruutta, joukkuehenkeä ja onnistumisia. Lopetuksen syynä oli opiskelujen alkaminen, osa-aikatyö ja siirtyminen naisten liigaan, jossa ei saanutkaan enää samalla tavalla peliaikaa. Tosin kävin taas viime vuonna mukana pelaamassa ulkoturnauksessa, joten ihan haudattu laji ei kohdallani vielä ole.

Käsipallon jälkeen olin jotenkin tosi kyllästynyt säännölliseen treenaamiseen useita kertoja viikossa. Olin aloittanut opiskelut yliopistossa ja elämässä oli kaikkea muuta kivaa. Siihen aikaan kävin siis  Cun kanssa treenaamassa läheisen uimahallin salilla (=makasin venyttelemässä tai "kokeilin" kaikkia laitteita) ja kävin välillä Motivuksessa pilateksessa ja huomasin yhtäkkiä osaavani hallita kehoa eri tavalla (varmaan enemmänkin pilateksen syytä...). Pari vuotta myöhemmin siirryin suuremmalle salille ja tutuistun samalla Les Millsin ryhmäliikuntatunteihin. BodyCombat on vieläkin iso lempparini ja käyn säännöllisen epäsäännöllisesti kerran viikossa hakkaamassa ilmaa. BodyCombatista lähti myös into kokeilla jotain kamppailulajia ja ilmottauduin thainyrkkeilyn peruskurssille (olisiko ollut vuonna 2011?). Thaikkua tuli treenattua vuoden verran kunnes kiinnostus lopahti (en tykännyt sparrata ollenkaan). Tosin nyt taas kutkuttaisi..


Näiden pidempiaikaisten harrastusten lisäksi olen kokeillut kaikenlaisia lajeja ja ajattelinkin myöhemmässä vaiheessa tehdä postauksia eri lajikokeiluista tänne blogiin. Listassa on ilmajoogaa, rengastrapetsia, melontaa, hathajoogaa ja akrobatiaa.. Tanssia (varsinkin hiphopia) harrastan myös säännöllisesti viikonloppukursseilla. Aika kirjavaa siis, kuten jo alussa totesin :)


Salilla olen treenaillut Cun kanssa jo aika monta vuotta ja se on muuttunut laitteiden kokeilusta ihan kunnon treeneiksi. Vaihtelen treenimuotoja yhtä paljon kun lajeja ja treenailen muutaman kuukauden pätkissä eri tyyppisesti - kolmijakoista, yksijakoista, kaksijakoista tai jotain ihan muuta. Salille palaan myös aina kun mun eri hurahdukset lajeihin päättyy. Tai vaihtoehtoisesti kokeilen kaikennäköisiä lajeja, mutta salitreenaan niiden ohella kuitenkin säännöllisesti. Parhaassa treenimodessa pyrin treenaamaan salilla ainakin kolme kertaa viikossa ja muut treenit tulee sitten siihen päälle. Tällä hetkellä treenailen kehonpainotreeniä, eli en puhdasta salitreeniä, mutta ajattelin avata nykyistä treenityyliä omassa postauksessaan, ettei tästä tule kilometrin pituista..

Toivottavasti jaksoitte lukea tähän asti! Jatketaan ensi kerralla vaikka vähän kevyemmällä postauksella ruuan parissa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti