tiistai 27. lokakuuta 2015

Lise: Miten treenaan tällä hetkellä?

Lise: Viime viikolla esittelin vähän mun liikuntataustoja ja tällä viikolla olisi tarkoitus katselmoida mitä touhuan liikunnan suhteen tällä hetkellä. Ajattelin, että on varmaan helpointa, että listaan tänne yhden viikon harjoitukset, koska niistä näkee aika hyvin mistä mun treeniviikko koostuu. Tässä siis parin viikon takaiset treenit:

Ma: BodyCombat 1h
Ti: Kayla Itsines BBG viikko9/päivä1: Jalat 30min
Ke: Lepo
To: Lepo
Pe: Rantalenttis kavereiden kanssa 1,5h
La: Kayla Itsines BBG viikko9/päivä2: Kädet 30min
Su: Kayla Itsines BBG viikko9/päivä3: Vatsat 30min

Treenaan siis pääasiassa Kayla Itsinesin BBG-treenejä kolme kertaa viikossa ja niiden lisäksi käyn kerran viikossa bodycombatissa ja keksin näiden lisäksi vielä jotain lisää (tanssia, jumppaa tai muuta aerobista). Pyrin liikkumaan 4-6 kertaa viikossa ja yleensä en pidä kahta lepopäivää peräkkäin, mutta palasin Kaylan treeneihin saikkuilun jälkeen, joten jalat oli kaks päivää niin muussina etten pystynyt oikein tekemään mitään..

Kaylan treenit on ihan hullun tehokkaita! Kannattaa heittää Google kuvahakuun "Kayla Itsines before after" ja kurkata tuloksia.. Aikamoisia muutoksia ja on tässä omakin kroppa muuttunut! Mun olisi tarkoitus avata jossain kohtaa oman kropan muutoksia tarkemmin, mutta oon siis laihduttanut vähän yli 10 kg viime vuoden lokakuusta. Ruokavaliolla ja treenillä ensin 8kg ja 2kg tippui Kaylan aloittamisen jälkeen vähän kuin itsestään. Vielä on kroppa aika pehmeessä kunnossa, mutta menen eteenpäin etanavauhdilla koska en jaksa stressata. Mutta palataan tähän! Alla pieni sneak peak mistä puhun:

Kesällä 2014 Kreikassa ja kesällä 2015 juhlimassa. Erona -8kg!


Kaylan treeneissä pääpointtina on siis oman kehonpainon avulla treenaaminen käyttäen kuitenkin jonkin verran painoja. Viikossa on tarkoitus tehdä keskimäärin kolme Kaylan kehonpainotreeniä eri lihasryhmiä painottaen ja niiden lisäksi tehdä pari matalasykkeistä aerobista harjoitusta ja venytellä. (Arvatkaa jaksanko venytellä...? Hyi, olen huono esimerkki - älkää tehkö perässä :D). Treenit pyrin kuitenkin tekemään ja aerobisia teen oman mielen mukaan. Kaylan treenit on noin puoli tuntia kestäviä ja osan niistä teen kuntosalilla ja osan kotona. Tarkoitus on treenissä siis tehdä neljä kappaletta 7min "kuntopiiriä". Ei sen kummempaa. Kokeilkaa ja kuolkaa siihen rääkkiin :D 



Kaylan harjoituksissa on mukana myös jonkin verran aerobista treeniä, eli burpeeta toistellaan ihan liikaa (tosin on ihanaa huomata jaksavansa yhtäkkiä yli kymmenen burpeeta putkeen kun aloittaessa jaksoi ehkä viisi!) ja hypitään ja pompitaan. Tästä huomasin tosi paljon hyötyä kun kävin syyskuussa Treenipäivässä testauttamassa kuntoni. En saletisti olisi juossut 2420m Cooperin testissä ellei mulla olisi ollut aerobinen kunto hyvällä tasolla. Meikähän ei siis vapaaehtoisesti juokse. Ikinä (paitsi jos Cooper nyt pitää testata ensimmäistä kertaa elämässä).


Tällä hetkellä mun pitäisi siis olla Kaylan kymmenennellä viikolla, mutta tulevan muuton takia en ole oikein ehtinyt hirveesti salille, joten tauottelen vähän. En tosin suosittele tätä koska paluu on helvettiä. Jos totta puhutaan niin toi puoli tuntia pitäisi pystyä rykäisemään kotona jossain välissä, mutta en ole kaikkien muuttolaatikkopakkaamisten jälkeen jaksanut kuin rojahtaa sohvalle.. Aloitin Kaylan siis loppukesästä ja olen välillä tauottanut harjoituksia (esim. viikon 6 jälkeen kroppa teki tenän, viikon 8 jälkeen viisaudenhammas vedettiin ja tuli korvatulehdus yms yms). Yritän kovin päästä tuon 12 viikon setin loppuun vielä tässä syksyllä. Tosin rupesi viime viikolla tekemään hirveästi mieli palata salitreenin pariin, joten voi olla, että palataan muuton jälkeen uusien tuulien kanssa tänne blogiinkin..



Tästä nyt tuli kunnon ajatuksenvirtaa, mutta ehkä joku innostuu Kaylasta ja toinen tajuaa miten tuuliviiri olen treenieni kanssa. Ne oli tämän postauksen tavoitteet :)

4 kommenttia:

  1. Huikeeta!! Hauska lukea tätä teidän blogia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multa loppui just sopivasti 6 kk:n PT-valmennusrääkki ja oon pari viikkoa tässä arponut mitä seuraavaksi tekisin. Pitäisköhän munkin aloittaa tuo Kaylan rääkki. Kuulostaa aivan kamalalta, mutta on varmasti palkitsevaa :D

      Poista
    2. Jee, kiva kun tykkäät! :) Ja ehdottomasti kannattaa kokeilla Kaylaa, helppoa ja tehokasta :D

      Poista
    3. Kokeilin ja meinasin kuolla. Pidin maksimit 90 sekkaa taukoa settien välissä ja huohotin vielä puoli tuntia treenin jälkeen. Naaman punoituskaan ei ollut lieventynyt ollenkaan siinä ajassa :D

      Poista